Polévka z rajčat a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z rajčat a zeleniny
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 1517 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Hrášek |
1 ks | Květák |
1 špetka | Majoránka |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 2,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 187,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek, Květák, Majoránka, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z rajčat a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Na půlky nakrájený česnek s ostatním kořením vyvaříme v malém rendlíku. |
2 | Očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu podusíme na másle zvlášť. Podušenou zeleninu přelijeme odvarem z koření, přidáme květák nebo hrášek, oloupaná nakrájená rajčata a přelijeme vývarem. Vaříme do té doby, až je zelenina měkká, nesmí však být rozvařená. |
3 | Po uvaření posypeme petrželovou natí. |
Poznámka
cibule středně velká malý květák