Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15175
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Avokádo
1 ks Cibule
200 g Krevety tygří - loupané
7 ks Limetka
200 g Mušle slávky
2 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
200 g Sépie
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 728kJ
5% Sacharidy 18 g
9% Tuky 7 g
19% Sodík 381 mg
34% Bílkoviny 19 g

Ceviche postup přípravy receptu:

1

Syrové krevety a slávky oloupeme, sépie očistíme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do nekovové nádoby a zalijeme šťávou z limetek tak, aby bylo všechno maso ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin nebo přes noc v lednici.

2

Odleželé plody moře necháme okapat, vysušíme papírovou utěrkou a dáme do mísy.

3

Rajčata překrojíme, vymačkáme semena a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky 1 cm široké.

4

Vše smícháme, přidáme plody moře, oregano, koření, dle chuti limetkovou šťávu a podáváme s křupavou žemlí. Můžeme posypat čerstvým oreganem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept