Chňápal na způsob veracruz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chňápal na způsob veracruz
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15178 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
120 ml | Olej olivový |
150 g | Olivy nakládané |
75 g | Paprika sterilovaná |
8 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Chňápal na způsob veracruz | |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary |
2 ks | Limetka |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
600 g | Parmice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,9mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Hřebíček, Olivy nakládané, Paprika sterilovaná, Rajčata, Skořice mletá, Česnek, Citrony, Limetka, Oregano sušené, Parmice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Kapary mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chňápal na způsob veracruz postup přípravy receptu:
1 | Rybu opláchneme, osušíme a vložíme do pekáče. V misce smícháme limetkovou šťávu, drcený česnek, oregano a sůl. Směsí polijeme rybu. Troubu předehřejeme na 180° C, vložíme rybu a pečeme 30 minut. |
2 | V hrnci zahřejeme olej, přidáme bobkový list, plátky česneku a proužky čerstvé čili papričky jalapeňo bez semen. Smažíme 3-4 minuty na mírném ohni. Přidáme plátky cibule a smažíme ještě 3-4 minuty, až je cibule měkká. |
3 | Rajčata naspodu nařízneme do kříže, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Po 3 minutách je přendáme do mísy se studenou vodou, osušíme a oloupeme. Rozřízneme napůl, vyjmeme semena, dužinu nakrájíme najemno a přidáme k cibulové směsi. Smažíme 3-4 minuty, až rajčata začnou měknout. |
4 | Do omáčky přidáme pikantní nakládané čili papričky jalapeňos nakrájené na proužky, cukr, hřebíček a skořici. Vaříme 10 minut, často mícháme, pak do omáčky přidáme zelené olivy plněné papričkou. |
5 | Na každou rybu nalijeme trochu omáčky, ozdobíme kapary a podáváme s plátky citrónu. Jako příloha se hodí rýže. |
Poznámka
Chňápal červený - red snapper je v Mexiku jednou z nejoblíbenějších ryb. Můžeme nahradit jinou rybou, např. parmicí.