Burritos s chňápalem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burritos s chňápalem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15179 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
600 g | Filé rybí |
1 ks | Limetka |
75 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
90 g | Rýže loupaná |
150 g | Sýr Čedar |
400 g | Tortilla |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 375,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 552,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Limetka, Mandle, Olej rostlinný, Rajčata, Rýže loupaná, Sýr Čedar, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burritos s chňápalem postup přípravy receptu:
1 | Filé z chňápala grilujeme na naolejované mřížce grilu asi 5 minut, jednou obrátíme. Necháme vychladnout, odstraníme kůži a rybu rozdrobíme do mísy. |
2 | Rýži vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Slijeme, propláchneme a znovu slijeme. |
3 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme malou, jemně nasekanou cibuli a osmažíme doměkka. Vmícháme 1 lžičku mletého anatového prášku a čili, smažíme 5 minut. |
4 | Přidáme rýži, zamícháme, vmícháme rybu, plátky mandlí, sekané rajčata ve vlastní šťávě a vaříme na mírném ohni, až se šťáva vpije a rýže je měkká. Vmícháme strouhaný sýr a sejmeme z ohně. |
5 | Náplň rozdělíme do nahřátých pšeničných tortill a zabalíme tak, aby vznikly balíčky. Ozdobíme čerstvou nasekanou petrželí a podáváme s plátky limetky. Přílohou může být hlávkový salát. |
Poznámka
Anatový prášek lze zakoupit ve speciálním obchodě, lze vynechat.