Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15179
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
600 g Filé rybí
1 ks Limetka
75 g Mandle
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata
90 g Rýže loupaná
150 g Sýr Čedar
400 g Tortilla

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 015kJ
14% Sacharidy 49 g
23% Tuky 17 g
9% Sodík 190 mg
100% Bílkoviny 56 g

Burritos s chňápalem postup přípravy receptu:

1

Filé z chňápala grilujeme na naolejované mřížce grilu asi 5 minut, jednou obrátíme. Necháme vychladnout, odstraníme kůži a rybu rozdrobíme do mísy.

2

Rýži vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Slijeme, propláchneme a znovu slijeme.

3

V hrnci rozpálíme olej, přidáme malou, jemně nasekanou cibuli a osmažíme doměkka. Vmícháme 1 lžičku mletého anatového prášku a čili, smažíme 5 minut.

4

Přidáme rýži, zamícháme, vmícháme rybu, plátky mandlí, sekané rajčata ve vlastní šťávě a vaříme na mírném ohni, až se šťáva vpije a rýže je měkká. Vmícháme strouhaný sýr a sejmeme z ohně.

5

Náplň rozdělíme do nahřátých pšeničných tortill a zabalíme tak, aby vznikly balíčky. Ozdobíme čerstvou nasekanou petrželí a podáváme s plátky limetky. Přílohou může být hlávkový salát.

Poznámka

Anatový prášek lze zakoupit ve speciálním obchodě, lze vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept