Zdravý recept

Mořský okoun se salsou z pomerančů a čili

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15180

Ingredience

Salsa
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 ks Pomeranče
Mořský okoun se salsou z pomerančů a čili
1 ks Koriandr čerstvý
600 g Okoun - filety
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 767kJ
4% Sacharidy 16 g
1% Tuky 1 g
3% Sodík 62 mg
53% Bílkoviny 30 g

Mořský okoun se salsou z pomerančů a čili postup přípravy receptu:

1

Zelené čili opečeme na suché pánvi, až se na slupce objeví puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme 20 minut zapařit.

2

Z pomerančů nebo růžových grepů odřízneme nahoře a dole plátek, oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Plátky vložíme do mísy.

3

Čili oloupeme, odřízneme stopky a vyjmeme semínka, dužinu jemně nakrájíme. Cibuli nakrájíme na jemné plátky, vše přidáme k pomerančům a lehce promícháme, okořeníme a dáme do chladu.

4

Plátky mořského okouna okořeníme. Pařák vyložíme papírem na pečení, necháme papír přečnívat po stranách, aby bylo možné rybu po uvaření snadno vyndat. Prázdný pařák dáme nad pánev s vodou a vodu přivedeme k varu. Rybu dáme v jedné vrstvě do pařáku, zakryjeme a vaříme 8 minut.

5

Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem se salsou a zeleninovou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept