Bramborová pánev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová pánev
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15182 |
Ingredience
700 g | Brambory |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
300 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 27,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová pánev postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, slijeme je a necháme okapat. Druhý den brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Slaninu nakrájíme na proužky, pórek omyjeme, zelenou část odstraníme a bílou nakrájíme na kolečka. |
3 | Na pánvi na 2 lžících rozpáleného oleje osmahneme slaninu, necháme zesklovatět pórek a potom obojí vyjmeme z pánve. |
4 | Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Zbylý olej přidáme do tuku v pánvi a brambory na něm opečeme dozlatova. Přidáme houby a podusíme. Vložíme zbylé suroviny, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou. |
5 | Pokrm podáváme na pánvi. |