Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15186

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Feferony
750 g Kapusta růžičková
2 kávová lžička Pepř černý celý
3 kávová lžička Sůl
100 g Šunka parmská
200 g Sýr Ementál (Primátor)
500 ml Víno bílé
30 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 197kJ
4% Sacharidy 16 g
14% Tuky 11 g
22% Sodík 445 mg
29% Bílkoviny 16 g

Kapustové špízy postup přípravy receptu:

1

Růžičkovou kapustu omyjeme a každou kapustičku nařízneme. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme.

2

Bílé víno uvedeme do varu se zázvorem, česnekem, solí, feferonkami, celým pepřem a citronovou šťávou. Přidáme kapustičky a podusíme asi 10 minut. Ve vývaru je ponecháme ještě asi 2 hodiny.

3

Kapustičky vyjmeme, necháme okapat a každou obalíme natenko nakrájenou šunkou. Sýr nakrájíme na kostky a střídavě s kapustou napichujeme na špízy.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme sušené feferonky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept