Pečený losos s omáčkou z kvajávy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený losos s omáčkou z kvajávy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15189 |
Ingredience
2 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
6 ks | Kvajáva |
800 g | Losos - filety |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
120 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 242,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cibule, Kvajáva, Losos - filety, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený losos s omáčkou z kvajávy postup přípravy receptu:
1 | Kvajávy rozkrojíme napůl, měkkou dužinu se semeny dáme na síto vložené nad mísu, kvajávy protlačíme sítem, semena a slupky vyhodíme a dužinu ponecháme stranou. |
2 | V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 4 minuty na mírném plameni. |
3 | Dužinu z kvajávy smícháme s vývarem a ostrou paprikovou omáčkou. Vaříme za stálého míchání, až omáčka zhoustne, udržujeme teplou. |
4 | Steaky z lososa potřeme z jedné strany olejem, okořeníme solí a pepřem. Rozpálíme rýhovanou pánev a vložíme lososa naolejovanou stranou dolů. Pečeme 2-3 minuty, až bude spodní strana zlatavá, pak potřeme steaky olejem a obrátíme. |
5 | Hotové steaky přendáme na nahřátý talíř a podáváme v omáčce ozdobené proužky červené papriky. Podáváme s hlávkovým salátem. |
Poznámka
Čerstvé kvajávy mají žlutou slupku a šťavnatou dužinu.