Polévka zeleninová s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka zeleninová s masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 1519 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 l | Voda pitná |
0,3 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 50,2mg |
Draslík | 601,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka zeleninová s masem postup přípravy receptu:
1 | Na větší kousky pokrajenou cibuli osmahneme na tuku až zesklovatí, přisypeme na kostky nakrájené maso a přilijeme jen tolik vody, aby bylo maso ponořené. Vše osolíme a vaříme téměř do měkka. |
2 | Poté přidáme oloupaná nakrájená rajčata, brambory, zbytek zeleniny a vše dovaříme. |
3 | Hotovou polévku posypeme petrželovou natí. |