Kuře na sherry s paprikou a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na sherry s paprikou a cibulí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15191 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1400 g | Kuře |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 262,5mg |
Draslík | 838,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sherry brandy, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na sherry s paprikou a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Porce po všech stranách posypeme mletou paprikou, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. |
3 | V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme maso, přidáme nakrájenou cibuli, papriky a prolisovaný česnek. Vše krátce opečeme. Přilijeme sherry a vývar. Povaříme asi 12 minut, přiklopíme pokličkou a necháme dalších 12 minut zvolna táhnout. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme. |