Jednoduchý recept

Losos s omáčkou z tequily a smetany

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15192

Ingredience

1 ks Avokádo
3 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Limetka
600 g Losos - filety
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
120 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tequila silver
150 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 471kJ
3% Sacharidy 12 g
25% Tuky 19 g
14% Sodík 284 mg
59% Bílkoviny 33 g

Losos s omáčkou z tequily a smetany postup přípravy receptu:

1

Čili jalapeňo opečeme v pánvi, až na slupce naskočí puchýře. Dáme do igelitového sáčku, zavážeme a necháme 20 minut zapařit.

2

Do hrnce dáme lžíci oleje, rozpálíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme 3-4 minuty, přilijeme vývar a nastrouhanou kůru a šťávu z limety. Dusíme 10 minut, až se vývar částečně odpaří. Čili vyjmeme ze sáčku, oloupeme, vyndáme semena a nakrájíme na proužky. Přidáme do hrnce, přilijeme smetanu, zamícháme a vaříme 2-3 minuty. Okořeníme solí a bílým pepřem.

3

Do směsi cibule a čili zamícháme tequilu. Hrnec necháme na velmi mírném ohni.

4

Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Plátky lososa potřeme z jedné strany olejem. Pánev rozpálíme a vložíme lososa naolejovanou stranou dolů. Pečeme 2-3 minuty, dozlatova, pak potřeme olejem vrchní stranu ryby, obrátíme a pečeme, až je ryba hotová.

5

Podáváme s omáčkou a plátky avokáda. Ozdobíme proužky zelené papriky a čerstvé petržele. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.

Poznámka

Do omáčky použijeme tequilu reposada.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept