Tacos s mečounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tacos s mečounem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15195 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 ks | Filé z mečouna |
1 ks | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Tortilla |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 983,2mg |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Filé z mečouna, Koriandr čerstvý, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tacos s mečounem postup přípravy receptu:
1 | Steaky z mečouna grilujeme na grilu 2-3 minuty z každé strany. Necháme trochu vychladnout, odstraníme kůži a rybu nadrobíme do mísy. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme drcený česnek, nasekanou cibuli a zelené čili. Smažíme asi 5 minut, až bude cibule měkká. |
3 | Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme na kostky. Přidáme k cibulové směsi, promícháme, přidáme rybu a dusíme 5 minut při nízské teplotě. Přidáme nasekaný koriandr a dusíme 1-2 minuty, okořeníme dle chuti. |
4 | Kukuřičné tortilly napaříme, aby byly ohebné, na každou položíme trochu salátu a rybí směs. Přehneme na polovic a podáváme s plátky citronu. |