Recept

Mečoun na rožni s omáčkou z čili a limetové šťávy

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15197

Ingredience

2 ks Chilli paprička
170 ml Créme fraiche
600 g Filé z mečouna
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 578kJ
2% Sacharidy 7 g
33% Tuky 25 g
12% Sodík 237 mg
56% Bílkoviny 32 g

Mečoun na rožni s omáčkou z čili a limetové šťávy postup přípravy receptu:

1

V rendlíku rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme opečené a oloupané čili serano bez semen, nakrájené na proužky a nastrouhanou kůru a šťávu z limety. Vaříme 2-3 minuty, vmícháme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky.

2

Vaříme 10 minut, občas zamícháme, až rajčata zhoustnou.

3

Steaky z mečouna potřeme olejem a okořeníme. 3-4 minuty opékáme na grilu nebo na rožni, obrátíme.

4

Do omáčky zamícháme creme fraiche, prohřejeme a servírujeme ke grilované rybě.

5

Podáváme posypané čerstvou petrželí.

Poznámka

Vhodnou přílohou je grilovaná zelenina. Mečoun patří mezi nejvhodnější ryby na rožnění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept