Mečoun na rožni s omáčkou z čili a limetové šťávy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun na rožni s omáčkou z čili a limetové šťávy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15197 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
170 ml | Créme fraiche |
600 g | Filé z mečouna |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 58,5mg |
Draslík | 666,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 903,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Filé z mečouna, Limetka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun na rožni s omáčkou z čili a limetové šťávy postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme opečené a oloupané čili serano bez semen, nakrájené na proužky a nastrouhanou kůru a šťávu z limety. Vaříme 2-3 minuty, vmícháme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. |
2 | Vaříme 10 minut, občas zamícháme, až rajčata zhoustnou. |
3 | Steaky z mečouna potřeme olejem a okořeníme. 3-4 minuty opékáme na grilu nebo na rožni, obrátíme. |
4 | Do omáčky zamícháme creme fraiche, prohřejeme a servírujeme ke grilované rybě. |
5 | Podáváme posypané čerstvou petrželí. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je grilovaná zelenina. Mečoun patří mezi nejvhodnější ryby na rožnění.