Kuře s červeným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s červeným zelím
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15198 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Hřebíček mletý |
2 ks | Hrušky |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
1 špetka | Koriandr mletý |
1200 g | Kuře |
1 špetka | Nové koření mleté |
5 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno portské |
500 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
600 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Hrušky, Husí sádlo, Koriandr mletý, Kuře, Olej sezamový, Paprika mletá sladká, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar drůbeží, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s červeným zelím postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu necháme rozmrznout. Očištěné kuře naporcujeme, do porcí vetřeme sůl, pepř a papriku. Vložíme na rozpálený olej, osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar, přidáme rozmrazenou zeleninu a na mírném ohni dusíme 35 minut. |
2 | Mezitím očistíme zelí, na jemném struhadle nastrouháme a podusíme na husím sádle 6 minut. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a portské. Dusíme přiklopené 25 minut. |
3 | Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Hrušky přidáme k zelí 5 minut před konce vaření. |
4 | Zelí rozdělíme na talíře, kousky kuřete položíme na zelí a servírujeme. |