Kachní prsa s olivami a hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s olivami a hroznovým vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15199 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 ml | Džus hroznový |
250 g | Hroznové víno |
2 ks | Kachní prsa |
2 cl | Martell cognac |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Nové koření mleté |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olivy černé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Pepř citronový |
1 špetka | Sůl |
6 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 139,5mg |
Draslík | 721,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus hroznový, Hroznové víno, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Martell cognac, Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Pepř citronový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s olivami a hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa omyjeme, kůži nařízneme napříč, vetřeme sůl, pepř a papriku. Vložíme na rozpálený olej kůží dolů, zprudka osmažíme, poté obrátíme a smažíme 3 minuty z druhé strany. |
2 | Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vložíme do ní kachní prsa kůží navrch. Prsa poklademe rozpůlenými olivami a vínem. Hroznovou šťávu smícháme s vývarem a koňakem, okořeníme citrónovým pepřem, novým kořením a pečeni touto směsí polijeme. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby na 140°C a pečeme na střední liště 12 minut. |
4 | Hotová prsa upravíme na talíře, obložíme olivami a vínem a servírujeme. |