Recept

Kachní prsa s olivami a hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15199
Kategorie: Maso

Ingredience

125 ml Džus hroznový
250 g Hroznové víno
2 ks Kachní prsa
2 cl Martell cognac
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
4 polévková lžíce Olej olivový
150 g Olivy černé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Pepř citronový
1 špetka Sůl
6 polévková lžíce Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 481kJ
10% Sacharidy 37 g
43% Tuky 32 g
48% Sodík 964 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kachní prsa s olivami a hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa omyjeme, kůži nařízneme napříč, vetřeme sůl, pepř a papriku. Vložíme na rozpálený olej kůží dolů, zprudka osmažíme, poté obrátíme a smažíme 3 minuty z druhé strany.

2

Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vložíme do ní kachní prsa kůží navrch. Prsa poklademe rozpůlenými olivami a vínem. Hroznovou šťávu smícháme s vývarem a koňakem, okořeníme citrónovým pepřem, novým kořením a pečeni touto směsí polijeme.

3

Vložíme do předehřáté trouby na 140°C a pečeme na střední liště 12 minut.

4

Hotová prsa upravíme na talíře, obložíme olivami a vínem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept