Jednoduchý recept

Hovězí polévka s masovou rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 152
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

15 g Česnek
40 g Cibule
200 g Hovězí výřez
150 g Játra hovězí
1 g Majoránka
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
10 g Polévkové koření
100 g Strouhanka
20 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
70 g Vepřový výřez
1 l Voda pitná
1700 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 883kJ
5% Sacharidy 16 g
12% Tuky 9 g
74% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Hovězí polévka s masovou rýží postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

2

Opláchnutý hovězí a vepřový výřez a hovězí játra jemně umeleme spolu s cibulí, přidáme česnek utřený se solí, prosátou mouku, vejce, drcenou majoránku, mletý pepř a strouhanku. Směs promícháme.

3

Z promíchané hmoty obvyklým způsobem připravíme a uvaříme masovou rýži. Zavaříme ji do osolené vařící vody a vaříme 5-8 minut.

4

Uvařenou rýži scedíme a zalijeme trochou vývaru.

5

Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s masovou rýží vložíme do polévky při podávání.

Poznámka

Voda pitná dle potřeby

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept