Hovězí polévka s masovou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s masovou rýží
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 152 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
15 g | Česnek |
40 g | Cibule |
200 g | Hovězí výřez |
150 g | Játra hovězí |
1 g | Majoránka |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
10 g | Polévkové koření |
100 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
70 g | Vepřový výřez |
1 l | Voda pitná |
1700 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 796,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra hovězí, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí výřez, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Vepřový výřez, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s masovou rýží postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
2 | Opláchnutý hovězí a vepřový výřez a hovězí játra jemně umeleme spolu s cibulí, přidáme česnek utřený se solí, prosátou mouku, vejce, drcenou majoránku, mletý pepř a strouhanku. Směs promícháme. |
3 | Z promíchané hmoty obvyklým způsobem připravíme a uvaříme masovou rýži. Zavaříme ji do osolené vařící vody a vaříme 5-8 minut. |
4 | Uvařenou rýži scedíme a zalijeme trochou vývaru. |
5 | Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s masovou rýží vložíme do polévky při podávání. |
Poznámka
Voda pitná dle potřeby