Meruňkový koláč s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňkový koláč s mandlemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1520 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
1 l | Kompot meruňkový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
500 g | Mouka polohrubá |
0,5 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
150 g | Tuk Hera jedlý |
300 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 360,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citrony, Cukr moučkový, Kompot meruňkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Tuk Hera jedlý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňkový koláč s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Smícháme tvaroh, cukr, citronovou kůru a rozpuštěnou heru, do směsi zapracujeme mouku s kypřícím práškem. |
2 | Z těsta vyválíme plát a přendáme ho na vymazaný plech. |
3 | Omytý citrón v horké vodě nastrouháme. |
4 | Přidáme vejce, smetanu, cukry a vanilkový pudink. |
5 | Polevu nalijeme na koláč, poklademe meruňkami, posypeme mandlemi a pečeme při 175 stupních. |