Jednoduchý recept

Jehněčí saté

  • Libanon
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15200

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice
1 špetka Hřebíček mletý
1 kg Jehněčí kýta
1 špetka Kmín drcený
4 polévková lžíce Marmeláda brusinková
4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
1 špetka Pepř 4 barev
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 špetka Sůl
250 ml Víno portské
250 ml Vývar drůbeží
15 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,072 kcal
Kilojoule 4 484kJ
10% Sacharidy 38 g
81% Tuky 61 g
22% Sodík 440 mg
89% Bílkoviny 50 g

Jehněčí saté postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, naporcujeme na čtyři cm široké plátky. Plátky propíchneme bambusovými špízy a okořeníme. Špízy smažíme na rozpáleném másle asi 5 minut.

2

Brusinkovou omáčku smícháme s portským a vývarem. Vmícháme rybízovou marmeládu, citronovou šťávu, hořčici, nastrouhanou kůru. Okořeníme nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem. Vše řádně promícháme a necháme deset minut povařit.

3

Mouku smícháme s vodou, omáčku zahustíme a povaříme.

4

Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept