Jehněčí saté - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí saté
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15200 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 špetka | Hřebíček mletý |
1 kg | Jehněčí kýta |
1 špetka | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Marmeláda brusinková |
4 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 špetka | Pepř 4 barev |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Víno portské |
250 ml | Vývar drůbeží |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 195,0mg |
Draslík | 834,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 10,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Hřebíček mletý, Jehněčí kýta, Kmín drcený, Pomerančová kůra, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Marmeláda brusinková, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí saté postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, naporcujeme na čtyři cm široké plátky. Plátky propíchneme bambusovými špízy a okořeníme. Špízy smažíme na rozpáleném másle asi 5 minut. |
2 | Brusinkovou omáčku smícháme s portským a vývarem. Vmícháme rybízovou marmeládu, citronovou šťávu, hořčici, nastrouhanou kůru. Okořeníme nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem. Vše řádně promícháme a necháme deset minut povařit. |
3 | Mouku smícháme s vodou, omáčku zahustíme a povaříme. |
4 | Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme. |