Krevety v česnekovém másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety v česnekovém másle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15203 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
900 g | Krevety tygří - loupané |
2 ks | Limetka |
115 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 180,5mg |
Draslík | 50,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety v česnekovém másle postup přípravy receptu:
1 | Krevety opláchneme a necháme okapat. Zahřejeme olej a máslo ve velké pánvi, přidáme drcený česnek a pečeme 2-3 minuty. |
2 | Přidáme nastrouhanou limetkovou kůru a šťávu, ještě minutu povaříme. Přidáme krevety a vaříme 2-3 minuty, až zrůžoví. Sundáme z plamene a posypeme koriandrem. |
Poznámka
Podáváme s teplými tortillami a plátky citrónu.