Jednoduchý recept

Krab se zelenou omáčkou

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15205
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 ks Cibule lahůdková
1 hrst Koriandr čerstvý
500 g Krab
3 polévková lžíce Olej olivový
500 g Rajčata zelená
225 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
60 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná
300 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 802kJ
16% Sacharidy 58 g
10% Tuky 7 g
41% Sodík 830 mg
52% Bílkoviny 29 g

Krab se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rýži dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut stát.

2

Do mixéru dáme konzervovaná zelená rajčata (pokud je to možné, použijeme tomatillos) a rozmixujeme dohladka. Polovinu koriandru nasekáme a přidáme spolu s cibulí, čili a česnekem k pyré z rajčat. Promixujeme až bude vše hladké.

3

Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme okapanou rýži a 5 minut smažíme na mírném plameni, dokud se všechen olej nevpije.

4

Vmícháme směs z rajčat, vývar, víno a krabí maso. Zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Osolíme, přendáme do mísy a ozdobíme zbývajícím koriandrem a jarní cibulkou.

Poznámka

Podáváme s hlávkovým salátem a plátky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept