Hřebenatky s česnekem a koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky s česnekem a koriandrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15206 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
2 ks | Cuketa |
20 ks | Hřebenatka |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 738,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 248,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cuketa, Hřebenatka, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky s česnekem a koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Jsou-li mušle v lasturách, otevřeme je. Jí se jenom bílý sval a oranžový korál, propláchneme pod vodou. |
2 | Cukety rozkrojíme na polovinu, pak na čtyři kusy. Máslo a olej rozpustíme ve větší pánvi. Přidáme cukety a smažíme je, až budou měkké. Vyjmeme z pánve, přidáme nakrájený česnek a smažíme, až bude zlatavý. Přidáme ostrou čili omáčku a promícháme. |
3 | Do omáčky přidáme mušle a 1-2 minuty vaříme. Vmícháme limetkovou šťávu, nasekaný koriandr a kousky cukety. |
4 | Ihned podáváme na nahřátých talířích. |