Jednoduchý recept

Hřebenatky s česnekem a koriandrem

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15206
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Chilli omáčka
2 ks Cuketa
20 ks Hřebenatka
1 hrst Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 785kJ
3% Sacharidy 9 g
37% Tuky 28 g
16% Sodík 326 mg
61% Bílkoviny 34 g

Hřebenatky s česnekem a koriandrem postup přípravy receptu:

1

Jsou-li mušle v lasturách, otevřeme je. Jí se jenom bílý sval a oranžový korál, propláchneme pod vodou.

2

Cukety rozkrojíme na polovinu, pak na čtyři kusy. Máslo a olej rozpustíme ve větší pánvi. Přidáme cukety a smažíme je, až budou měkké. Vyjmeme z pánve, přidáme nakrájený česnek a smažíme, až bude zlatavý. Přidáme ostrou čili omáčku a promícháme.

3

Do omáčky přidáme mušle a 1-2 minuty vaříme. Vmícháme limetkovou šťávu, nasekaný koriandr a kousky cukety.

4

Ihned podáváme na nahřátých talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept