Turecký sekaný špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecký sekaný špíz
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15207 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Maso mleté - mix |
1 ks | Máta |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 456,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Máta, Ocet vinný, Okurka salátová, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turecký sekaný špíz postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, přidáme k mletému masu spolu s vejcem a propracujeme. Osolíme, opepříme a okořeníme skořicí. |
2 | Rozmícháme citronovou šťávu, ocet, 3 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Omytá rajčata a okurku nadrobno nakrájíme, promícháme se zálivkou a necháme chvíli odležet. |
3 | Masovou hmotu obalíme kolem špejlí a dobře přitiskneme. Špízy opékáme po všech stranách asi 5 minut na lžíci oleje. |
4 | Na talíře upravíme opečené špízy se salátem a ozdobíme lístky máty. |