Omáčka Napoli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Napoli
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15209 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1000 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 512,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Napoli postup přípravy receptu:
1 | Rajčata vyklopíme z konzervy a nakrájíme nadrobno. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících oleje, přidáme prolisovaný česnek a rajčata. Osolíme, opepříme a mírně osladíme. Dusíme asi 15 minut. |
Poznámka
Omáčku podáváme s těstovinami.