Recept

Polpety zapékané s rajčaty a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15214

Ingredience

10 g Bazalka
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso mleté
125 g Mozzarella
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 953kJ
4% Sacharidy 15 g
33% Tuky 25 g
27% Sodík 546 mg
77% Bílkoviny 43 g

Polpety zapékané s rajčaty a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a zpěníme na části rozehřátého másla. Mleté maso propracujeme s vejcem, předem namočenou a vymačkanou žemlí, cibulí, česnekem, částí nasekané bazalky a oreganem. Směs osolíme a opepříme.

2

Z masové hmoty vytvarujeme kuličky, lehce je stiskneme a obalíme ve strouhance. Smažíme je po každé straně na rozehřátém oleji asi 4 minuty.

3

Omytá rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Polpety obložíme vždy plátkem rajčete a mozzarelly a posypeme zbylou bazalkou. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zapékáme asi 8 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept