Pestrý salát s ředkvičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrý salát s ředkvičkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15217 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
400 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
10 ks | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 611,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Ocet jablečný, Olej slunečnicový, Rajčata, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrý salát s ředkvičkou postup přípravy receptu:
1 | Fazolky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 3cm. Vaříme je v osolené vodě 10 minut, scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na osminky, očištěné ředkvičky a cibulku nakrájíme na kolečka. |
3 | Rozmícháme olej, ocet, pepř a sůl. Všechny salátové přísady promícháme v míse, přelijeme zálivkou a zlehka promícháme. |
4 | Podáváme ke karbanátkům. |