Bramborový nákyp s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s mrkví
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15218 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
700 g | Brambory |
20 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
300 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 754,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Sůl, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Oloupanou mrkev nakrájíme na proužky. |
2 | Brambory s mrkví střídavě navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s mlékem, osolíme, opepříme a směsí zeleninu zalijeme. Posypeme nastrouhaným sýrem a navrch položíme vločky másla. |
3 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky. |