Recept

Rybářská dušená směs

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15222

Ingredience

1 ks Brambory
3 ks Cibule
250 ml Créme fraiche
12 ks Hřebenatka
275 g Krevety tygří - loupané
500 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
75 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
450 g Treska aljašská
1 ks Tymián čerstvý
500 ml Voda pitná
120 ml Víno bílé
300 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 193kJ
5% Sacharidy 19 g
36% Tuky 27 g
42% Sodík 830 mg
96% Bílkoviny 54 g

Rybářská dušená směs postup přípravy receptu:

1

Slávky očistíme, odstraníme ty, které se neotevřou, a propláchneme studenou vodou. Do hluboké pánve nalijeme vodu do výše 2,5 cm, přidáme jednu nakrájenou cibuli a česnek. Přivedeme k varu, vložíme slávky a přikryjeme pokličkou. Vaříme 5-6 minut, občas pánví zatřeseme. Slávky vyjmeme, ty které se neotevřou vyhodíme, vyndáme z lastur a odložíme stranou.

2

Vývar ze slávek přecedíme přes látku, aby se odstranil zbývající písek. Tekutinu doplníme rybím vývarem na 300 ml.

3

Hřebenatky v lasturách otevřeme, vyřízneme bílý sval a oranžový korál. Opláchneme pod studenou vodou a vložíme do mísy. Tresku nakrájíme na velké kostky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme a odložíme stranou.

4

Zbývající cibuli nakrájíme na tenké plátky, ve velkém hrnci rozpálíme olej a smažíme 2-3 minuty. Přidáme bramboru na plátky a nasekaný tymián. Zakryjeme a dusíme 15 minut, až brambora změkne. Z paprik vyřízneme střed, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostky. Přidáme k cibuli a bramboře a několik minut dusíme. Vmícháme vývar, víno, creme fraiche, promícháme a přidáme hřebenatky a tresku, vaříme 5 minut na mírném ohni, pak přidáme syrové vyloupané krevety. Vaříme ještě 3-4 minuty, pak přidáme slávky a 2 minuty prohřejeme.

5

Dle chuti omáčku okořeníme, rozdělíme do misek, ozdobíme snítkou tymiánu a posypeme strouhaným sýrem.

Poznámka

Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept