Rybářská dušená směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybářská dušená směs
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15222 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
250 ml | Créme fraiche |
12 ks | Hřebenatka |
275 g | Krevety tygří - loupané |
500 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Čedar |
450 g | Treska aljašská |
1 ks | Tymián čerstvý |
120 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 138,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hřebenatka, Mušle slávky, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Sýr Čedar, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybářská dušená směs postup přípravy receptu:
1 | Slávky očistíme, odstraníme ty, které se neotevřou, a propláchneme studenou vodou. Do hluboké pánve nalijeme vodu do výše 2,5 cm, přidáme jednu nakrájenou cibuli a česnek. Přivedeme k varu, vložíme slávky a přikryjeme pokličkou. Vaříme 5-6 minut, občas pánví zatřeseme. Slávky vyjmeme, ty které se neotevřou vyhodíme, vyndáme z lastur a odložíme stranou. |
2 | Vývar ze slávek přecedíme přes látku, aby se odstranil zbývající písek. Tekutinu doplníme rybím vývarem na 300 ml. |
3 | Hřebenatky v lasturách otevřeme, vyřízneme bílý sval a oranžový korál. Opláchneme pod studenou vodou a vložíme do mísy. Tresku nakrájíme na velké kostky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme a odložíme stranou. |
4 | Zbývající cibuli nakrájíme na tenké plátky, ve velkém hrnci rozpálíme olej a smažíme 2-3 minuty. Přidáme bramboru na plátky a nasekaný tymián. Zakryjeme a dusíme 15 minut, až brambora změkne. Z paprik vyřízneme střed, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostky. Přidáme k cibuli a bramboře a několik minut dusíme. Vmícháme vývar, víno, creme fraiche, promícháme a přidáme hřebenatky a tresku, vaříme 5 minut na mírném ohni, pak přidáme syrové vyloupané krevety. Vaříme ještě 3-4 minuty, pak přidáme slávky a 2 minuty prohřejeme. |
5 | Dle chuti omáčku okořeníme, rozdělíme do misek, ozdobíme snítkou tymiánu a posypeme strouhaným sýrem. |
Poznámka
Podáváme s pečivem.