Steaky z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky z tuňáka
Steaky z tuňáka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 15223 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 šálek | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Kapary sterilované |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a nasekáme. |
2 | Steaky z tuňáka opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme na pánev s rozpáleným tukem. Opečeme z každé strany 5 minut. Poté je vyjmeme a uchováme v teple. Na témže tuku orestujeme připravenou cibuli s česnekem, přidáme okapaná, oloupaná rajčata a okapané kapary, zamícháme, osolíme, opepříme. Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme. Přidáme ke směsi. |
3 | Steaky rozdělíme na talíře, obložíme směsí a podáváme. |