Recept

Zelený hrášek po mexicku

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15224
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
400 g Hrášek
50 g Máslo čerstvé
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 567kJ
10% Sacharidy 35 g
29% Tuky 22 g
20% Sodík 404 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zelený hrášek po mexicku postup přípravy receptu:

1

Spařená rajčata oloupeme, překrojíme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme na kostky.

2

V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek na plátky a smažíme dozlatova. Vyjmeme a vyhodíme. Vložíme nasekanou cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přidáme rajčata, promícháme a přidáme čerstvě vyloupaný hrášek. Přilijeme vodu, zmírníme plamen a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme 10 minut, doměkka, občas zamícháme.

3

Osolíme, opepříme, přendáme do mísy, posypeme pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept