Červený květák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený květák
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15228 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Květák |
1 ks | Limetka |
1 kávová lžička | Petržel kudrnka |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Feta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 6,4mg |
Draslík | 993,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Květák, Limetka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červený květák postup přípravy receptu:
1 | Nasekáme velmi jemně cibuli, vložíme do mísy. Škrabkou oškrábeme tenké proužky limetkové kůry, přidáme k cibuli. Přidáme limetkovou šťávu a směs necháme odležet. |
2 | Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka. Rajčata vyklopíme z konzervy do pánve a přidáme čili a cukr. Mírně prohřejeme. Přidáme cibuli, sůl a prohřejeme. Třetinu salsy přendáme do servírovací mísy. Na salsu upravíme okapané růžičky květáku a na ně dáme zbývající salsu. |
3 | Posypeme rozdrobeným sýrem a ihned podáváme posypané petrželkou. |