Fazole v omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole v omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15230 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
450 g | Fazole bílé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 189,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole bílé, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole v omáčce postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme fazole nebo hrách asi 15 minut, doměkka. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme do sklovita. Přidáme nakrájená třešňová rajčata v konzervě a vaříme, až směs zhoustne. Přidáme plátky naložených čili a 2 minuty povaříme. Osolíme dle chuti. |
3 | Fazole necháme okapat, vrátíme je do hrnce a zalijeme rajskou směsí. Prohřejeme, když omáčka příliš zhoustne, rozředíme jí vodou. |
4 | Přendáme na talíře, ihned podáváme. |
Poznámka
Ozdobíme sekaným koriandrem a citrónovými plátky.