Zelené fazolky s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolky s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15231 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
300 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 262,8mg |
Draslík | 356,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolky s vejci postup přípravy receptu:
1 | Fazolky uvaříme 5-6 minut, až změknou. Necháme vykapat v cedníku, propláchneme pod studenou vodou a znovu slijeme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme tenké plátky cibule a smažíme, až bude cibule měkká. |
3 | V míse rozšleháme vejce s kořením, přidáme k cibuli a smažíme na mírném plameni, až budou vejce téměř hotová, nesmíme přesmažit. |
4 | Do pánve přidáme fazolky a necháme krátce prohřát. |
5 | Směs vyklopíme na servírovací talíř, posypeme strouhaným sýrem a citrónovou kůrou. Ihned podáváme. |
Poznámka
Pro výraznější chuť použijeme místo čedaru parmezán.