Smažené plantainy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené plantainy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15236 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Banán zelený |
1 ks | Cibulka jarní |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 4,3mg |
Draslík | 54,7mg |
Vláknina | 969,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Banán zelený, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené plantainy postup přípravy receptu:
1 | Plantainy oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky. |
2 | Ve vetší pánvi rozehřejeme olej a máslo. |
3 | Vložíme plantainy v jedné vrstvě a smažíme 8-10 minut, v polovině doby je obrátíme. |
4 | Přendáme do nahřáté mísy a podáváme ozdobené proužky papriky a jarní cibulky. |
Poznámka
Plantainy použijeme velmi zralé, mají téměř černou slupku. Plantainy se podobají banánům, mají velmi škrobovitou chuť. Místo nich můžeme použít sladké brambory.