Frijoles de olla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frijoles de olla
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15239 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Posypy | |
---|---|
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 ks | Rajčata |
50 g | Sýr Feta |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Frijoles de olla | |
10 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
250 g | Fazole černé |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 7,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Zakysaná smetana, Česnek, Cibule, Fazole černé, Koriandr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frijoles de olla postup přípravy receptu:
1 | Sušené fazole propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do velkého hrnce s vařící, osolenou vodou. Přidáme cibuli, překrojenou napůl a celé stroužky česneku. Snížíme teplotu a vaříme 90 minut, až budou fazole měkké a zbyde jen trochu tekutiny. Cibuli a česnek vyndáme. |
2 | Zatímco se fazole vaří, připravíme si suroviny na posypání. Čili papričky fresno opečeme nad plamenem. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Vyjmeme, oloupeme, odkrojíme stopky a vyjmeme semena. Nakrájíme na tenké proužky a dáme do misky. Všechny ostatní suroviny na posypání dáme do jednotlivých misek - drobně nakrájenou cibuli, krájená rajčata, sýr feta a kysanou smetanu. |
3 | Šálek vařených fazolí a tekutiny dáme do mixéru a zpracujeme na hladké pyré. Můžeme i rozmačkat štouchadlem na brambory. |
4 | Fazolové pyré vrátíme do hrnce k fazolím a zamícháme. Přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme. |
5 | Fazole nandáme do misek a podáváme s různými přísadami na posypání. |
Poznámka
V Mexiku se používá na posypání čerstvý sýr queso fresco.
Výborné