Smažené fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené fazole
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15240 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
250 g | Fazole Borlotti |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Feta |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 10,1mg |
Draslík | 168,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 392,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole Borlotti, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené fazole postup přípravy receptu:
1 | Fazole si předem uvaříme ve vodě. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kmín a mletý koriandr. Smažíme asi 20 minut, až cibule změkne a zkaramelizuje. Přidáme naběračku měkkých, vařených fazolí a smažíme, aby se prohřály. Během smažení rozmačkáme fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. |
3 | Pokračujeme, až přidáme po částech všechny fazole, pak do nich vmícháme prolisovaný česnek. |
4 | Snížíme teplotu a vaříme, až se z fazolí stane hustá pasta. Osolíme a přendáme do servírovací mísy. Posypeme sekaným čerstvým koriandrem. Navrch rozdrobíme sýr. |