Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15240
Kategorie: Zelenina

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
250 g Fazole Borlotti
1 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Feta
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 626kJ
4% Sacharidy 15 g
11% Tuky 8 g
14% Sodík 272 mg
11% Bílkoviny 6 g

Smažené fazole postup přípravy receptu:

1

Fazole si předem uvaříme ve vodě.

2

Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kmín a mletý koriandr. Smažíme asi 20 minut, až cibule změkne a zkaramelizuje. Přidáme naběračku měkkých, vařených fazolí a smažíme, aby se prohřály. Během smažení rozmačkáme fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.

3

Pokračujeme, až přidáme po částech všechny fazole, pak do nich vmícháme prolisovaný česnek.

4

Snížíme teplotu a vaříme, až se z fazolí stane hustá pasta. Osolíme a přendáme do servírovací mísy. Posypeme sekaným čerstvým koriandrem. Navrch rozdrobíme sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept