Recept

Okouník s lilkem a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15242
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Lilek
60 g Máslo čerstvé
300 g Okouník mořský
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 962kJ
6% Sacharidy 22 g
69% Tuky 52 g
26% Sodík 528 mg
65% Bílkoviny 37 g

Okouník s lilkem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omyté rybí filety osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Omytý lilek nakrájíme na plátky.

2

Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a opékáme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a podusíme 10 minut.

3

Rozšleháme žloutky, smetanu a pepř. Ve směsi namočíme plátky lilků a postupně je smažíme na 40g rozehřátého másla. Potom rozehřejeme zbylé máslo a opékáme na něm 10 minut porce okouníka.

4

Filety upravíme na talíře a obložíme osmaženými lilky a rajčaty. Ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept