Frijoles charros - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frijoles charros
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15243 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
115 g | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
400 g | Fazole červené sterilované |
120 ml | Pivo tmavé 13% 4,4% obj. |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
175 g | Slanina vepřová |
175 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 451,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 419,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Fazole červené sterilované, Rajčata, Skořice mletá, Slanina vepřová, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 13% 4,4% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frijoles charros postup přípravy receptu:
1 | Fazole pinto v konzervě necháme okapat, vložíme do hrnce, zalijeme pivem a vaříme 5 minut při vysoké teplotě, až se část piva vsákne. |
2 | Trochu snížíme teplotu, vmícháme nakrájené, naložené chilli jalapeňo. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, skořici a vaříme 10 minut, občas promícháme. |
3 | V pánvi zahřejeme špek (bůček), když se vyškvaří tuk, měly by zbýt asi 3 lžíce. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a smažíme do zhnědnutí. Děrovanou naběračkou přendáme cibuli a česnek do fazolí. |
4 | Do pánve vložíme slaninu, pokrájenou na kostičky, smažíme do křupava. Celý obsah vmícháme do fazolí, osladíme a pečeme při nízké teplotě až se cukr rozpustí, stále mícháme. |
5 | Podáváme ihned nebo necháme vychladout. |
Poznámka
Jako přílohu volíme pšeničné tortilly. Pivo použijeme mexické nebo tmavé.