Rizoto po milánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto po milánsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15244 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
50 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 528,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto po milánsku postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozehřejeme polovinu másla, osmahneme na něm oloupanou, jemně posekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži, necháme ji za častého míchání zesklovatět. Okořeníme špetkou šafránu, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, mícháme, dokud se nevsákne do rýže, poté za stálého mícháme přilijeme trochu horkého vývaru, počkáme, až se vsákne do rýže a přiléváme zbylý vývar. Rizoto dusíme 20 minut, odstavíme z plotny, necháme asi 5 minut stát. |
2 | Nakonec vmícháme zbylé máslo a nastrouhaný sýr. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.