Recept

Hroznový salát s Gorgonzolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15245
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
1 stroužek Česnek
250 g Hroznové víno
5 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
50 g Ořechy vlašské
50 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Salát římský
0,5 kávová lžička Sůl mořská
100 g Sýr Gorgonzola

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 285kJ
10% Sacharidy 36 g
69% Tuky 52 g
63% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Hroznový salát s Gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Hroznové víno omyjeme a větší bobule rozpůlíme. Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme na kusy, ořechy a pinie posekáme na jemno, Gorgonzolu krájíme na kostičky.

2

Balsamico rozmícháme se solí a pepřem, zašleháme ořechový olej.

3

Salát, víno, ořechy, pinie a oloupaný, nasekaný česnek promícháme se zálivkou, upravíme na talíře.

Poznámka

Pinie můžeme nahradit mandlemi. Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept