Zelená rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená rýže
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15246 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Petržel - nať |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
475 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 162,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelená rýže postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé zelené chilli papričky (odrůdy Poblanos) a papriku opečeme nasucho na pánvi, až slupky zčernají. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. |
2 | Rýži vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou, necháme 20 minut stát, poté scedíme, propláchneme pod studenou vodou a znovu scedíme. |
3 | Cilli i papriku oloupeme, odstraníme stopky a semena. |
4 | Vložíme i s česnekem do mixéru. Ze snítek koriandru a petržele otrháme lístky, nějaké odložíme na ozdobu, zbytek přidáme do mixéru. Vlijeme polovinu vývaru, zpracujeme do hladka. Přilijeme zbytek vývaru, pyré znovu promixujeme. |
5 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli, rýži, vaříme 5 minut na mírném ohni, až je rýže zlatavá a cibule sklovitá. Vmícháme pyré, snížíme teplotu, zakryjeme, vaříme asi 25 - 30 minut, až se tekutina vstřebá a rýže bude měkká. |
6 | Osolíme, ozdobíme zbylými bylinkami a podáváme s plátky limetky. |
7 | Výborně se hodí jako příloha k rybě. |