Recept

Mušle zapečené se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15248

Ingredience

300 g Cibule
3 polévková lžíce Kaviár
0,5 šálek Kopr čerstvý
2 kg Mušle slávky
1 polévková lžíce Máslo bylinkové
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Nové koření celé
0,3 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 špetka Sůl mořská
400 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek
400 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 843kJ
10% Sacharidy 37 g
27% Tuky 20 g
100% Sodík 2 g
125% Bílkoviny 70 g

Mušle zapečené se špenátem postup přípravy receptu:

1

Špenát rozmrazíme, oprané mušle oddělíme, již otevřené vložíme do hrnce, přilijeme víno a 4 dcl vody. Přidáme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, prolisovaný česnek, špenát, okořeníme, společně vaříme 7 minut. Poté vše scedíme a necháme okapat. Vyjmeme maso z mušlí.

2

Špenát řádně vymačkáme, na hrubo nasekáme. Dvě cibule oloupeme, pokrájíme na kolečka a společně se špenátem podusíme na rozpuštěném másle 6 minut.

3

Bylinkové máslo rozpustíme na druhé pánvi, osmažíme na něm maso z mušlí po minuty, poté ho přidáme ke špenátu, okořeníme a smažíme další 2 minuty.

4

Hotové upravíme na talíře, obložíme kaviárem, koprem a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept