Mušle zapečené se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle zapečené se špenátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15248 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Kaviár |
0,5 šálek | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kg | Mušle slávky |
0,3 kávová lžička | Nové koření celé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Sůl mořská |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 275,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,6mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kaviár, Kopr čerstvý, Mušle slávky, Nové koření celé, Pepř černý celý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle zapečené se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenát rozmrazíme, oprané mušle oddělíme, již otevřené vložíme do hrnce, přilijeme víno a 4 dcl vody. Přidáme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, prolisovaný česnek, špenát, okořeníme, společně vaříme 7 minut. Poté vše scedíme a necháme okapat. Vyjmeme maso z mušlí. |
2 | Špenát řádně vymačkáme, na hrubo nasekáme. Dvě cibule oloupeme, pokrájíme na kolečka a společně se špenátem podusíme na rozpuštěném másle 6 minut. |
3 | Bylinkové máslo rozpustíme na druhé pánvi, osmažíme na něm maso z mušlí po minuty, poté ho přidáme ke špenátu, okořeníme a smažíme další 2 minuty. |
4 | Hotové upravíme na talíře, obložíme kaviárem, koprem a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.