Bakofa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bakofa
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15249 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
700 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
600 g | Kapusta růžičková |
500 g | Krůtí prsa |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Víno bílé |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 95,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Krůtí prsa, Majoránka, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bakofa postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, jednu očištěnou šalotku jemně nasekáme, oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Vše smícháme se solí, pepřem, bobkovým listem, vývarem a vínem, necháme marinovat 12 hodin. |
2 | Římský hrnec namočíme do vody asi na 10 minut. |
3 | Oloupané brambory a mrkev krájíme na plátky, zbylé šalotky rozkrájíme na kostky. |
4 | Omyté kapustičky překrojíme, dusíme na másle asi 3 minuty. Přidáme zeleninu a nasekanou petržel. Polovinu směsi dáme do římského hrnce, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Navršíme na ni maso, zbylou zeleninu, vše ochutíme, zalijeme přecezenou marinádou. Přikryté vložíme do studené trouby, při teplotě 225 stupňů Celsia dusíme 90 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.