Jednoduchý recept

Čajoty s kukuřicí a chilli

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15251
Kategorie: Přílohy

Ingredience

3 stroužek Česnek
4 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
225 g Kukuřice cukrová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
25 g Sýr Parmezán
150 g Sýr smetanový 65%
3 ks Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 732kJ
5% Sacharidy 19 g
12% Tuky 9 g
10% Sodík 208 mg
16% Bílkoviny 9 g

Čajoty s kukuřicí a chilli postup přípravy receptu:

1

Čerstvé chilli papričky jalapeňo opečeme nasucho v pánvi, až slupky zčernají, vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit.

2

Čajoty oloupeme, překrojíme napůl a vyjmeme semena, dužinu nakrájíme na kostky 1 cm velké.

3

V pánvi zahřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli, drcený česnek, čajoty a kukuřici. Smažíme 10 minut při mírné teplotě, občas promícháme.

4

Jalapeňos oloupeme, vyjmeme semena, nakrájíme na proužky. Přidáme do pánve, vmícháme sýr a opatrně mícháme, až se sýr roztaví, dle chuti osolíme.

5

Směs přendáme do servírovací mísy. Posypeme strouhaným Parmezánem a podáváme. Výborně se hodí jako příloha ke studeným pečeným masům.

Poznámka

Čajoty, které mají stejný tvar jako hrušky nebo avokáda, patří do rodu tykvovitých. Můžeme nahradit tykví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept